Passar en solitärring bäst för er?
Att ta mod till sig, huka sig ned, känna ena knät nudda vid golvet, titta sin älskade rakt i ögonen och ställa frågan: vill du gifta dig med mig? Det är det ögonblick i livet som många män hävdar vara det jobbigaste i sina liv. Detta både sett till förväntan (kommer hon att svara ja?) och sett till modet som krävs för att göra detta. Svarar hon sedan ja – något som oftast är fallet; det är sällan någon får korgen vid ett frieri – så blir det en känsla där den närmaste beskrivningen är ren och skär extas – från båda håll; nu är även den blivande makan med i bilden och kan dela på glädjen och euforin. Och – som kan delta vid planeringen.
Om det krävs mod för att fria så krävs det en enorm planering inför ett bröllop. Det handlar om allt från mat till kyrka, från antalet gäster till efterföljande fest, det handlar om allt mellan himmel och jord och det är något som kräver fullt fokus. De som inte är beredda på detta; ja, de kommer att få ett väldigt dåligt bröllop (i den mån man kan säga det om en sådan kärleksakt). Det vi tänkte titta lite närmare på här är ringar och vilka sådana som man kan välja bland. Innan vi presenterar två stycken – en solitärring och en Halo-ring – så tänkte vi gå igenom lite kring vad som gäller.
I Sverige så räcker det egentligen med tre stycken ringar – varsin förlovningsring och en vigselring till bruden. Brudgummen brukar nämligen även fortsatt efter vigseln att använda sin förlovningsring. Det är alltså inte – om man inte vill förstås; inget är hugget i sten – som i USA där vi kan se på filmer att man byter ring vid altaret. Riktigt så fungerar det inte vid en svensk vigsel.
Val av ring då; hur ska man tänka och vilka modeller finns? Ja, en genomgående grundtanke bör vara hållbarhet. Ringen ska hålla och den ska användas; alltså måste man se till att ha en ring av hög kvalitet och i många fall så lönar det sig med en planare modell. Särskilt om man jobbar med händerna. Valet är dock fritt och här kommer två stycken modeller som vi tycker brukar vara lite extra gångbara.
* Solitärring: En solitärring är tidlös, den är elegant och den går även under namnet enstensring. Således så är en solitärring alltså en ring med en sten på; en sten som fäster med antingen fyra eller sex stycken klor. Vikigt att tänka på är att den solitärring man väljer verkligen har rätt sorts klor. Du vill inte se att stenen lossnat då du kommer hem en dag; något som tyvärr inte är ovanligt sett till de som köpt en billigare solitärring av sämre kvalitet. Hur klassisk och elegant är då egentligen en solitärring? Ja, duger en sådan åt våt Kronprinsessa så duger den nog gott åt de flesta av oss…
* Halo-ring: en Halo-ring – vi förenklar här – består av en diamant och kring denna större diamnt så ligger en krans av mindre diamanter; något som gör att en slags gnistrande cirkel bildas och denna typ av ring har anor från 1920-talet. Uppsvinget kom i samband med filmatiseringen av Fitzgeralds bok The Great Gatsby och idag kan man se haloringar på kändisar som exempelvis Jessica Alba och Gwyneth Paltrow. Och – på Sofia Hellqvist.
Hos Juvelia kan du köpa såväl solitärringar som andra typer av ringar av god kvalitet.
Andra inlägg
- Chefsrekrytering Stockholm – vägen till framgång
- Datorhjälp räddar dagen i Stockholm
- Digital bokföring underlättar för företag i Stockholm
- Revisorn garanterar ett aktiebolags ekonomiska hälsa
- Betydelsen av konkursansökan i svåra tider
- Effektiv hantering av bokföring i Stockholm
- Kontorsmiljöernas förvandling i Malmö – vikten av bra kontorsstädning
- Solcellers ger gratis kraft i vardagen
- Kassasystem är en central del av Göteborgs detaljhandel
- Att överleva en kontorsflytt utan huvudvärk
Här kan du finna infomation om hur du skall handla på nätet och hur du ska göra det på ett enkelt sätt.